Угорщина не має намірів заблокувати допомогу Україні від ЄС – Орбан

Читать на русском
Угорщина хоче переконати країни-члени ЄС, що спільний борг Євросоюзу не є прийнятним рішенням.
LIGA.net

Угорський лідер Віктор Орбан заявив, що його країна не прагне шантажувати ЄС і накладати вето на макрофінансову допомогу Україні після того, як Угорщина у вівторок, 6 грудня, фактично заблокувала відповідне рішення Союзу.

Про це прем'єр Угорщини повідомляє у Твіттері.

«У сьогоднішніх новинах пролунало те, що Угорщина наклала вето на фінансову допомогу Україні. Це фейкові новини. Угорщина готова надати фінансову допомогу Україні на двосторонній основі. Ні – вето, ні – шантажу», - зазначив глава угорського уряду.

Одна з країн ЄС пояснила своє небажання тренувати військових ЗСУ – деталіОдна з країн ЄС не тренуватиме українських військових в рамках місії Європейського союзу на своїй території.

Згідно з його словами, Угорщина хоче переконати країни-члени ЄС, що спільний борг Євросоюзу не є прийнятним рішенням.

«Якщо ми продовжимо йти шляхом до боргової спільноти, ми не зможемо повернути назад»,- наголосив Орбан.

При цьому, він підкреслив, що угорці «уявляють інше майбутнє для Європи», яке буде побудоване «на сильних державах-членах замість величезних куп спільних боргів».

Нагадаємо, що Угорщина заблокувала виділення Україні нового траншу від Євросоюзу в розмірі 18 млрд євро.

Раніше ми повідомляли, що ЄС таки має намір виділити Україні фінансову допомогу на 2023 рік у розмірі 18 мільярдів євро, незважаючи на блокування відповідної ініціативи Угорщиною.

Також Європейська комісія підготувала три варіанти, за допомогою яких держави-члени можуть фінансово підтримати Україну наступного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: