Орбан одягнув шарф із зображенням частини України у складі Угорщини: МЗС розмовлятиме з послом

Читать на русском
Віктор Орбан одягнув шарф із картою, на якій частина території України та Румунії перебуває у складі Угорщини. МЗС України викличе посла, щоби поговорити про це.
Фото: INDEX

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прийшов на футбольний матч у шарфі, на якому зображено карту «Великої Угорщини» з частинами території України та Румунії у її складі.

На це звернуло увагу видання Index, а також деякі депутати Європарламенту.

На скандальний момент уже відреагувало Міністерство закордонних справ України. «Пропагування в Угорщині ідей ревізіонізму не сприяє розвитку українсько-угорських відносин. До МЗС України буде запрошений угорський посол, до відома якого буде доведено неприйнятність вчинку Віктора Орбана», – повідомив представник міністерства Олег Ніколенко.

МЗС Румунії також передало угорському послу своє рішуче несхвалення вчинку Орбана. Там також наголосили на неприйнятності ревізіоністських проявів, які «явно контрастують з атмосферою відкритості та відновлення двостороннього діалогу».

Нагадаємо, у травні секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Угорщина не просто знала про майбутній напад росії на Україну, а й планувала забрати собі частину території. Що відповіли у посольстві Угорщини, можна переглянути тут.

У липні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що ЄС потрібна нова стратегія щодо війни в Україні, оскільки санкції проти росії не спрацювали.

Аналогічну тезу нещодавно озвучив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. У МЗС України йому відповіли.

Окрім того, Угорщина заблокувала фінансову допомогу Україні від Євросоюзу на 2023 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: