У Зеленського різко відреагували на скандальний вчинок Орбана

Читать на русском
В Офісі президента Зеленського прокоментували черговий скандал з угорським прем'єром Віктором Орбаном.
Фото: INDEX

В Офісі президента Зеленського прокоментували черговий скандал з угорським прем'єром Віктором Орбаном, який натякнув на територіальні претензії до України.

Про це радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк повідомляє у Twitter.

Згідно зі словами Подоляка, кожен, хто в XXI столітті хоче заробити політичні бали, паразитуючи на історичних травмах, створює загрозу міжнародній безпеці.

«Найкровопролитніші війни розгоряються тоді, коли маленькі лідери починають марити Великими Імперіями», - наголосив він.

Саме так представник ОПУ прокоментував нещодавній інцидент, коли прем'єр Угорщини Віктор Орбан одягнув на футбольний матч між Угорщиною і Грецією шарф із картою «Великої Угорщини», до складу якої увійшли, зокрема, території України та Румунії.

«Незасвоєні уроки історії повторюються. Навіть угорською», - додав Подоляк.

Нагадаємо, у травні секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Угорщина не просто знала про майбутній напад росії на Україну, а й планувала забрати собі частину території. Що відповіли у посольстві Угорщини, можна переглянути тут.

У липні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що ЄС потрібна нова стратегія щодо війни в Україні, оскільки санкції проти росії не спрацювали.

Аналогічну тезу нещодавно озвучив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. У МЗС України йому відповіли.

Окрім того, Угорщина заблокувала фінансову допомогу Україні від Євросоюзу на 2023 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: