«Патологічна неповага до українців»: у МЗС відповіли на чергову провокативну заяву Орбана

Читать на русском
У МЗС України відреагували на заяву прем'єра Угорщини Віктора Орбана про те, що Україна нібито може воювати лише доти, доки США її підтримують.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на заяву прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що Україна нібито «може воювати лише доти, доки США підтримують її».

Заяву у відповідь опублікувала пресслужба МЗС.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Зазначимо, сьогодні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв'ю газеті Magyar Nemzet заявив, що Україна нібито «може воювати лише доти, доки США її підтримують грошима та зброєю. Якщо американці хочуть миру, мир буде».

У пресслужбі МЗС заявили, що угорський прем'єр непрямо закликає до поразки України у повномасштабній війні, розв'язаній росією. Там наголосили, що в цьому випадку Угорщині та угорцям безпосередньо загрожувала б російська агресія.

«Заяви прем'єр-міністра Угорщини демонструють патологічну зневагу до України та українського народу, який протистоїть російській агресії, а також його власну політичну короткозорість», – зазначили у МЗС України.

У відомстві порадили Орбану «запитати себе, чи він хоче миру», і використати свої «тісні зв'язки з Москвою», щоб країна-агресор вивела війська з України і припинила свою агресію.

Нагадаємо, раніше Орбан надягнув шарф із зображенням частини України у складі Угорщини.

Крім того, Угорщина виступила проти нового пакету антиросійських санкцій ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: