У рф новий командувач Центральним військовим округом – він наказував штурмувати Маріуполь і «Азовсталь»

Читать на русском
Андрій Мордвічев, який минулої весни наказував штурмувати Маріуполь і Азовсталь, призначений командувачем Центрального військового округу росії.
Фото: ІА SakhalinMedia

Генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева призначено командувачем Центральним військовим округом росії. На посаді він змінив генерал-полковника Олександра Лапіна.

Про це повідомляє російське видання РБК.

«Цапи-відбувайло»: хто з російського військового керівництва був відсторонений за провали в УкраїніНа кого у кремлі звалили провину за провали російської армії в Україні та усунули з посад – на інфографіці.

Лапін обіймав посаду командувача ЦВО та угруповання російських військ «Центр» до жовтня минулого року. У січні, за інформацією російських ЗМІ, його призначили начальником головного штабу сухопутних військ рф. У кремлі тоді цю інформацію не спростували, але й не підтвердили.

Мордвічев раніше керував російськими підрозділами в окупованому нині Маріуполі: за інформацією Служби безпеки України, саме він наказав захопити місто і штурмувати «Азовсталь». Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни чи агресивних військових дій), ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою).

Нагадаємо, у січні в росії змінили командувача об'єднаного угрупування військ в Україні. Замість Сергія Суровікіна на посаду призначено начальника генштабу Валерія Герасимова.

Аналітики назвали дві причини такого кадрового рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: