У рф відсторонили командира Лапіна, якого неодноразово критикував Кадиров

Читать на русском
Генерала-полковника Олександра Лапіна, який командував угрупованням російських військ Центр, звільнили з посади.
hromadske

Генерала-полковника Олександра Лапіна, який командував угрупованням російських військ «Центр», звільнили з посади.

Про це повідомляє російське РБК з посиланням на знайоме з кадровим рішенням джерело.

«Командувача угрупуванням російських військ «Центр» у військовій операції в Україні генерал-полковника Олександра Лапіна усунули з посади», – йдеться в повідомленні.

«Цапи-відбувайло»: хто з російського військового керівництва був відсторонений за провали в УкраїніНа кого у кремлі звалили провину за провали російської армії в Україні та усунули з посад – на інфографіці.

Ймовірно, що на його відставці наполягав глава Чечні Рамзан Кадиров. У виданні зауважують, що раніше він неодноразово критикував Лапіна. Напередодні Кадиров звинуватив генерала у прориві лінії оборони на артемівському напрямі.

Про це повідомив також радник голови МВС Антон Геращенко. Він зауважив, що помітно, хто в рф має вплив на кадрові рішення.

«Лапін раніше неодноразово критикувався Рамзаном Кадировим. І ось, схоже, Кадиров свого досяг. Тепер ми схоже знаємо, хто головний у російській армії. І це не Шойгу, чи, наприклад, Суворікін», – пише він.

Нагадаємо, у суботу, 8 жовтня, міноборони росії призначило генерала Сергія Суровікіна новим командувачем окупаційних військ в Україні.

Також повідомляли, що російські війська почали діяти більш злагоджено після призначення генерала Сергія Суровікіна командувачем замість Олександра Дворнікова. Але навіть Суровікіну не під силу звернути назад серію приголомшливих українських перемог на полі бою та переламати хід війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: