Російський генерал Лапін, якого називали «бездарем» за провали на фронті, очолив штаб сухопутних військ рф

Читать на русском
Генерала Лапіна призначено начальником головного штабу сухопутних військ росії. Після втечі російських військ із Лимана Кадиров називав Лапіна бездарем.
Фото: ТАРС

Генерал-полковника Олександра Лапіна призначено начальником головного штабу сухопутних військ росії. Раніше прихильники путінського вторгнення в Україну звинувачували його у невдачах на фронті.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

«Цапи-відбувайло»: хто з російського військового керівництва був відсторонений за провали в УкраїніНа кого у кремлі звалили провину за провали російської армії в Україні та усунули з посад – на інфографіці.

Як пише видання «Известия», основним завданням Лапіна буде «планування бойової підготовки та переозброєння частин та з'єднань Сухопутних військ».

З листопада 2017 року Лапін був командувачем військ Центрального військового округу, а також командував угрупуванням російських військ «Центр» на війні проти України. З цієї посади його зняли у листопаді 2022 року.

Як нагадує «Медуза», восени Лапіна почав активно критикувати голова Чечні Рамзан Кадиров: він звинувачував генерала у здачі Лимана, прориві українських військ на одній із дільниць фронту і називав «бездарем». Позицію Кадирова підтримав засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин.

Нагадаємо, після усунення Лапіна з посади британська розвідка припустила, що кремль має намір перекладати провину за свої невдачі на війні на генералів.

«Слово і діло» писало, хто з російського військового керівництва був відсторонений за провали в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: