Британська розвідка вважає, що зміна голови військ рф є суттєвою зміною підходу до війни

Читать на русском
На відміну від Герасимова, Суровікін отримав широку популярність у спільноті за його підтримку більш реалістичного підходу.
Фото: mil.ru

У середу, 11 січня, керівник військового відомства країни-агресора Сергій Шойгу оголосив, що командувачем «спеціальної військової операції» в Україні стане Валерій Герасимов. Це стало важливої зміною у підході російського диктатора путіна до управління війною.

Про це Міністерство оборони Великої Британії повідомляє у Twitter.

Як зазначають у розвідці, призначення Герасимова командувачем театром бойових дій є показником зростаючої серйозності ситуації, в якій знаходиться росія, і ясним визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним цілям країни-агресора.

«Цей крок, ймовірно, буде зустрінутий із крайнім невдоволенням здебільшого російських ультранаціоналістів та військових блогерів, які все частіше звинувачують Герасимова у поганому веденні війни», - йдеться у повідомленні.

«Цапи-відбувайло»: хто з російського військового керівництва був відсторонений за провали в УкраїніНа кого у кремлі звалили провину за провали російської армії в Україні та усунули з посад – на інфографіці.

У британському відомстві також додали, що на відміну від Герасимова, Суровікін отримав широку популярність у спільноті за його підтримку більш реалістичного підходу. Наразі, бувши заступником командувача, його авторитет та вплив майже напевно значно зменшилися.

Нагадаємо, що у росії змінили командувача об'єднаного угрупування військ в Україні. Замість Сергія Суровікіна на посаду призначено начальника генштабу Валерія Герасимова.

Суровікін був призначений командувачем окупаційних військ лише у жовтні. Аналітики зазначали, що за нього російські війська почали діяти більш злагоджено, але навіть Суровікіну не під силу переламати хід війни на користь рф.

Зокрема, за Суровікіна росія ухвалила рішення відвести війська з Херсона, що називають однією з найзначніших її невдач у війні проти України.

Щодо Валерія Герасимова, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю розповідав, що перечитав усі його публікації та називав його «найрозумнішим із людей».

ЗМІ писали, що навесні Україна хотіла ліквідувати Герасимова, коли він приїжджав на окуповану територію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: