Суровікіна понизили: у рф призначили нового командувача окупаційними військами в Україні

Читать на русском
Замість Сергія Суровікіна командуватиме російськими окупаційними військами в Україні Валерій Герасимов.
Фото: mil.ru

У росії змінили командувача об'єднаного угрупування військ в Україні. Замість Сергія Суровікіна на посаду призначено начальника генштабу Валерія Герасимова.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Суровікіна ж понижують на посаді – він стає заступником Герасимова.

«Цапи-відбувайло»: хто з російського військового керівництва був відсторонений за провали в УкраїніНа кого у кремлі звалили провину за провали російської армії в Україні та усунули з посад – на інфографіці.

«Підвищення рівня керівництва «спецоперацією» пов'язане з розширенням масштабу завдань, необхідністю організації більш тісної взаємодії видів і родів військ», – заявили в російському міністерстві оборони.

Нагадаємо, Суровікін був призначений командувачем окупаційних військ лише у жовтні. Аналітики зазначали, що за нього російські війська почали діяти більш злагоджено, але навіть Суровікіну не під силу переламати хід війни на користь рф.

Зокрема, за Суровікіна росія ухвалила рішення відвести війська з Херсона, що називають однією з найзначніших її невдач у війні проти України.

Щодо Валерія Герасимова, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю розповідав, що перечитав усі його публікації та називав його «найрозумнішим із людей».

ЗМІ писали, що навесні Україна хотіла ліквідувати Герасимова, коли він приїжджав на окуповану територію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: