СБУ повідомила про підозру суддям конституційного суду росії

Читать на русском
Суддям російського КС повідомили про підозру за те, що вони узаконили анексію чотирьох окупованих областей України.
РИА Новости

Десятьом суддям конституційного суду росії, які узаконили анексію окупованих Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, повідомили про підозру.

Про це повідомляє СБУ.

Хто з проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти УкраїниЗ початку повномасштабної війни українські правоохоронці оголосили про підозру пропагандистам Кисельову, Симоньян, Красовському, Соловйову, Скабеєвій, Канделакі, Сергєйцеву. Більше – на інфографіці.

«2 жовтня минулого року вони визнали «законними» договори про «приєднання» до росії тимчасово окупованих територій України. Для цього судді підписали постановки про прийняття до складу країни-агресора так званих «донецької та луганської народних республік», а також частини Запорізької та Херсонської областей», – нагадали в СБУ.

Висновок конституційного суду вище військово-політичне керівництво рф використало як формальний етап в анексії захоплених районів України.

СБУ повідомила російським суддям про підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (пособництво у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України).

Нагадаємо, раніше про підозру повідомили голові російського слідчого комітету Олександру Бастрикіну. За даними слідства, він причетний до масових репресій у захоплених районах України.

Минулого року СБУ оголосила про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу Рамзану Кадирову та двом його соратникам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: