Голові слідчого комітету рф Бастрикіну повідомлено про підозру: деталі від СБУ

Читать на русском
Служба безпеки України зібрала масштабну доказову базу на главу СК росії Олександра Бастрикіна.

СБУ зібрала масштабну доказову базу на главу СК рф Олександра Бастрикіна. Виявлено його причетність до масових репресій у захоплених районах України.

Про це повідомили у Службі безпеки України та Офісі Генпрокурора.

СБУ оголосила підозру помічникам колаборанта Сальдо: серед них – депутат ОПЗЖДвом підлеглим ватажка окупаційної адміністрації захопленої частини Херсонщини Володимира Сальдо оголосили про підозру у колабораціонізмі.

«Служба безпеки продовжує викривати злочини російських високопосадовців, які причетні до розв’язання та ведення війни проти України. У ході слідчих дій СБУ зібрала масштабну доказову базу на очільника слідчого комітету рф Олександра Бастрикіна. Зокрема, задокументовано його діяльність на запровадження окупаційного режиму у тимчасово захоплених районах півдня та сходу України», - сказано в повідомленні.

За даними спецслужби, посадовець виконує завдання вищого військово-політичного керівництва росії щодо придушення руху опору в Україні.

Як зазначили у ОГП, як представник влади держави-агресора він створював на окупованих територіях України так звані регіональні підрозділи слідчого комітету рф. Результатом роботи цих окупаційних каральних органів стало порушення понад 2 000 кримінальних справ стосовно громадян України.

Крім того, Бастрикін публічно виправдовує збройну агресію росії та захоплення частини східних та південних областей України, зазначили в СБУ. Про це він неодноразово заявляв під час виступів на російських телеканалах.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили керівника слідчого рф про підозру за двома статтями ККУ:

  • ч. 2 ст. 110 (навмисні дії, вчинені з метою зміни меж території України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України, представником влади);

  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом подання збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, та визнання правомірної тимчасової окупації частини території України, вчинені використанням засобів масової інформації);

  • ч. 3 ст. 436-2 (заперечення збройної агресії росії проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом подання збройної агресії росії проти України як внутрішнього цивільного конфлікту, та заперечення тимчасової окупації частини території України, вчинені посадовою особою, повторно).

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру прокремлівської пропагандистки Монтян та російського пропагандиста Семена Пегова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: