СБУ повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці Монтян

Читать на русском
Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці Тетяні Монтян.
zmina.info

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці Тетяні Монтян.

Про це СБУ повідомляє у Telegram.

«Служба безпеки зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівську пропагандистку Тетяну Монтян, яка публічно виправдовує російську збройну агресію проти України», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці розповіли, що жінка, перебуваючи у росії, бере активну участь в інформаційно-психологічних спецопераціях ворожих спецслужб. Для цього вона регулярно виступає на російських телеканалах, де активно закликає до зміни меж державного кордону України та підтримки окупаційних угруповань. Також пропагандистка поширює дезінформацію про ситуацію в Україні через власні канали на YouTube і в Telegram, на яких є майже півмільйона підписників.

Хто з проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти УкраїниЗ початку повномасштабної війни українські правоохоронці оголосили про підозру пропагандистам Кисельову, Симоньян, Красовському, Соловйову, Скабеєвій, Канделакі, Сергєйцеву. Більше – на інфографіці.

СБУ зазначає, що зловмисниця виїхала до росії ще у 2021 році. З тих пір вона постійно відвідує тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей для підготовки пропагандистських сюжетів на користь кремлівського режиму.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 1 та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру російському пропагандисту, відеоблогеру проєкту WarGonzo Семену Пєгову. Він виправдовує російську збройну агресію проти України, окупацію територій України, розповсюджує фейки та дезінформацію.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, хто із проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: