Контролює фінустанови в окупації: СБУ оголосила підозру голові російського «Промсвязьбанку»

Читать на русском
Про підозру оголосили голові російського Промсвязьбанку, який контролює 100 відсотків фінустанов в окупованих регіонах України.
chas.news

Про підозру оголосили голові російського «Промсвязьбанку», який контролює 100% фінустанов в окупованих регіонах України.

Про це у Telegram повідомляє Служба безпеки України.

Відомо, що співробітники СБУ зібрали доказову базу на голову російського «Промсвязьбанку» Петра Фрадкова. Він входить до найближчого оточення кремля і є одним з головних організаторів запровадження так званої «рубльової зони» у тимчасово захоплених районах півдня і сходу України.

Правоохоронці наголошують, що саме він виконує вказівку вищого військово-політичного керівництва рф щодо відкриття «філій» «Промсвязьбанку» на базі захоплених відділень українських фінустанов. Банкір координує представників місцевих окупаційних адміністрацій, відповідальних за блокування обігу гривні.

«Для цього ворог заборонив на захоплених територіях проводити електронні операції і готівкові розрахунки у гривні, а також унеможливив інкасацію української валюти. Отримані таким чином «рубльові» надходження спрямовують на фінансування потреб воєнно-промислового комплексу та окупаційних угруповань рф», – розповідають в СБУ.

За злочинні дії Фрадкову загрожує покарання до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше СБУ зібрала масштабну доказову базу на главу СК рф Олександра Бастрикіна. Виявлено його причетність до масових репресій у захоплених районах України.

Крім цього, Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці Тетяні Монтян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: