СБУ оголосила підозру помічникам колаборанта Сальдо: серед них – депутат ОПЗЖ

Читать на русском
Двом підлеглим ватажка окупаційної адміністрації захопленої частини Херсонщини Володимира Сальдо оголосили про підозру у колабораціонізмі.

Двом «підлеглим» ватажка окупаційної адміністрації захопленої частини Херсонщини Володимира Сальдо оголосили про підозру у колабораціонізмі.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Які проросійські партії заборонили в Україні під час повномасштабної війниПроросійські партії, заборонені в Україні після початку повномасштабної війни з росією, – на інфографіці.

Одним із підозрюваних виявився депутат Генічеської міськради від забороненої партії ОПЗЖ Віктор Разумний, який після окупації району «очолив» окупаційну адміністрацію.

Перебуваючи на службі у ворога, він займався організацією псевдорефендуму та сприяв примусовій паспортизації жителів Херсонщини. Крім того, він передавав росіянам дані щодо учасників місцевого руху опору.

Другий підозрюваний – колишній керівник місцевого текстильного комбінату Сергій Рибачок. Щоб замаскувати злочинну діяльність, зловмисник навіть вигадав собі псевдонім, яким підписував розпорядження «адміністрації».

У ході обшуків правоохоронці виявили документи з доказами його співробітництва з росією.

«В даний час фігуранти знаходяться в тимчасово окупованому Геніческом. Правоохоронцям відоме їхнє місцезнаходження, проводяться комплексні заходи щодо притягнення винних до відповідальності», – заявили в СБУ.

Нагадаємо, раніше правоохоронці провели обшуки у головного колаборанта Херсонської області Володимира Сальдо.

Також СБУ повідомила про підозру свого колишнього керівника Олександра Якименка, який очолив окупаційні «органи безпеки» у зайнятій ворогом частині Херсонщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: