Переправляв окупантів та техніку до України: керівнику російської залізниці оголосили підозру

Читать на русском
Служба безпеки України повідомила про підозру керівнику російської залізниці, який сприяв повномасштабному вторгненню росії в Україну.
Коммерсантъ

Служба безпеки України повідомила про підозру керівнику російської залізниці, який сприяв повномасштабному вторгненню росії в Україну.

Про це йдеться на офіційному сайті СБУ.

Повідомляють, що керівник ВАТ «Російські залізниці» Олег Бєлозьоров організував доставку залізничним транспортом ворожої бронетехніки та особового складу у напрямку державного кордону України та на тимчасово окуповані території.

Зокрема, він залучив 185 російських компаній, які надавали власні вагони, цистерни та платформи для забезпечення логістичних потреб окупаційних військ. Наразі щодо вказаних компаній, за ініціативи СБУ, накладено економічні санкції РНБО України.

Бєлозьорову оголосили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, правоохоронці викрили факти співпраці колишнього президента «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва із терористами «ДНР».

Також повідомляли, що контррозвідка Служби безпеки затримала двох колаборантів із Луганської області, які намагалися працевлаштуватись в українські держустанови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: