У Мінреінтеграції розповіли деталі використання у Польщі українського посвідчення водія

Читать на русском
У Польщі дозволили використовувати українські посвідчення водія ще рік, навіть якщо термін їхньої дії закінчився.
Ілюстративне фотоУкрінформ

У Польщі дозволили використовувати українські посвідчення водія до 31 грудня 2023 року, навіть якщо термін їхньої дії закінчився.

Про це Міністерство реінтеграції України повідомляє у Телеграмі.

Як зазначається, це стало можливим після того, як до закону «Про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на території цієї держави» внесли зміни. Їх ухвалили в Польщі 13 січня 2023 року.

Польща поновила правила повторного в'їзду для українців: що змінилосяУкраїнським біженцям під час повторного перетину кордону з Польщею потрібно буде пред'являти diia.pl., щоб не втратити статусу UKR.

Крім того, відомо, що до 31 грудня 2023 року усі громадяни України, які в'їхали на територію Польщі на автомобілі з державними реєстраційними номерами України та мають українське свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, можуть вільно пересуватися територією цієї країни без виїзду в Україну.

«Вказане положення стосується всіх громадян України, які легально перебувають на території Республіки Польща, в тому числі й тих, які перебували на території Польщі до 24 лютого 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у Польщі підписали поправки до закону про допомогу біженцям з України. З березня українським біженцям у Польщі запроваджують оплату за проживання. Але це торкнеться не всіх.

Раніше повідомлялося, скільки українських біженців було у Польщі станом на кінець 2022 року.

Також стало відомо, скільки біженців з України знайшли роботу у Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: