В Маріупольському районі сконцентровано 30 тисяч окупантів – радник мера

Читать на русском
Самі окупанти розповідають місцевим про те, що пріоритет напрямку атаки - Вугледар і Запоріжжя.
Reuters

Країна-агресор стягує окупаційні війська до Маріуполя та околиць. Наразі чисельність загарбників перевищила за 30 тисяч людей.

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у публікаціїї в Телеграмі.

Згідно з його словами, за останній тиждень військовий корпус окупантів в регіоні збільшився на 10-15 тисяч - в основному їх квартирують в селах біля міста. Водночас із цим, в одне із приморських сіл зайшов підрозділ «кадирівців» розміром 2-3 тисячі військових.

«Можливо, це формування «заградотряду» для потенційного наступу, тому що великих акцій «росгвардії» за нашою інформацією не планується ані в Маріуполі, ані в районі», - написав Андрющенко.

Водночас, в селищах Маріупольського району посилились «зачистки», а самі окупанти розповідають місцевим про те, що пріоритет напрямку атаки - Вугледар і Запоріжжя. Зазначається також, що переміщення техніки здійснюється вночі і з намаганням оминути Маріуполь.

Напередодні ми повідомляли, що у Маріуполі російські окупанти поновили рух вантажівок з оборонними спорудами, боєкомплектом та живою силою.

Нагадаємо, що ворожі війська почали посилювати свою протиповітряну оборону навколо Маріуполя, вони перекидають туди зенітні ракетні комплекси.

А порт захопленого Маріуполя росіяни перетворюють на військову базу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: