Стало відомо, скільки зараз українських біженців у Польщі

Читать на русском
У Польщі зараз перебувають 950 тисяч біженців через війну в Україні. Це на 400 тисяч людей менше, ніж влітку.

Кількість біженців з України в Польщі зараз становить 950 тисяч осіб, а всього громадян України в Польщі – близько 2,3 мільйонів.

Про це повідомив заступник голови польського фонду розвитку Бартош Марчук у Twitter.

На яку допомогу можуть розраховувати українські біженці у топ-3 найпопулярніших країнЯку допомогу можуть отримати українські біженці у Польщі, Німеччині та Чехії – фінансова допомога, виплати на дітей, допомога з роботою та житлом, медицина.

Як зазначив Марчук, згідно з даними універсальної електронної системи обліку населення PESEL на 27 грудня у Польщі перебувають 950 тисяч біженців через війну в Україні. Це на 400 тисяч людей менше, ніж влітку.

Враховуючи, що до війни у Польщі перебувало 1,2-1,3 мільйона біженців, загальна кількість громадян України у Польщі на сьогоднішній день становить 2,3 мільйона.

За словами Марчука, 90% українських біженців у Польщі це жінки та діти. При цьому після 24 лютого прибули до Польщі становлять 2,5% від загальної чисельності населення Польщі. Більше українських біженців проживають у Нижньосілезькому (Вроцлав) та Мазовецькому (Варшава) воєводствах.

Заступник голови також зазначив, що близько 60-70% дорослих біженців від війни в Україні (320 тис. осіб із 450 тис.) уже працевлаштувалися у Польщі.

Нагадаємо, Фінляндія, Литва та Чехія готові прийняти ще тисячі біженців із України взимку.

Українським біженцям у Польщі з березня вводять плату за проживання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: