Зеленський відреагував на сьогоднішній ракетний обстріл України

Читать на русском
Зеленський назвав сьогоднішню ракетну атаку росії терором. Він також попросив українців не ігнорувати повітряні тривоги.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський назвав сьогоднішню ракетну атаку росії терором, який «можна і треба зупинити».

Звернення оприлюднено у соцмережах глави держави.

Молдова підтвердила проліт російської ракети над своєю територією, викликає послаУ Молдові підтвердили проліт російської ракети над своєю територією. МЗС країни викликає російського посла, щоб вказати на неприпустимість порушення повітряного простору.

«Ворог сьогодні запустив щонайменше 70 ракет у черговій масованій атаці. Щонайменше 60 ракет збито. Їхні мішені були цивільні, цивільна інфраструктура. На жаль, були влучання. На жаль, є жертви. Мої співчуття рідним! Кілька російських ракет пройшли повітряним простором Молдови та Румунії. Черговий доказ того, що терор не знає й ніколи не знатиме жодних меж. Черговий доказ того, що захист України – це захист усієї Європи та світу, кожної країни, яка просто хоче жити. Сьогоднішні ракети – це виклик НАТО, колективній безпеці. Це терор, який можна й треба зупинити. Світ повинен зупинити», – заявив президент.

Зеленський подякував усім за допомогу, зокрема, Повітряним силам ЗСУ та всім захисникам.

Він також попросив українців не ігнорувати повітряні тривоги.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил ЗСУ, сили ППО під час ранкової атаки знищили 61 російську ракету з 71.

Вночі росіяни запустили по Україні сім дронів-камікадзе Shahed-136/131 та шість крилатих ракет морського базування «Калібр». Було знищено п'ять ракет та п'ять дронів. Постраждали Харків, Запоріжжя, Хмельницька та Дніпропетровська області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: