Румунія спростувала інформацію про перетин ракетою рф її повітряного простору

Читать на русском
Сьогодні, 10 лютого, румунська система спостереження зафіксувала російську ракету за 35 км на північний схід від кордону з Україною.
Укрінформ

Сьогодні, 10 лютого, румунська система спостереження зафіксувала російську ракету за 35 км на північний схід від кордону з Україною.

Про це повідомляє Міноборони Румунії.

Система спостереження ВПС Румунії 10 лютого зафіксувала російську ракету, яка летіла до України, проте вона не перетинала повітряний простір країни.

«Система повітряного спостереження ВПС Румунії зафіксувала в п'ятницю, 10 лютого, повітряну ціль, запущену з акваторії Чорного моря з корабля російської федерації, поблизу Кримського півострова, швидше за все, крилату ракету», – йдеться у повідомленні.

В міністерстві зауважують, що ракета увійшла до повітряного простору України, а потім перетнула кордон Молдови. Однак вона так і не пролітала над Румунією. Найближча точка траєкторії цілі до повітряного простору країни була зафіксована радіолокаційними системами приблизно за 35 км на північний схід від кордону з Україною. Для контролю повітряного простору Румунія підняла у повітря два літаки.

Нагадаємо, за інформацією головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, дві російські крилаті ракети «Калібр» під час атаки зайшли у повітряний простір Молдови та Румунії.

Міністерство оборони Молдови підтвердило інформацію про те, що над територією країни пролетіла російська ракета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: