Нічна атака на Україну: у ЗСУ розповіли, скільки дронів і ракет було збито

Читать на русском
Вночі ЗСУ збили п'ять із семи дронів-камікадзе, а також п'ять із шести крилатих ракет морського базування Калібр. О 8:30 росія здійснила нові пуски ракет.
Ілюстративне фото

Вночі росіяни запустили по Україні сім дронів-камікадзе Shahed-136/131 та шість крилатих ракет морського базування «Калібр». Було знищено п'ять ракет та п'ять дронів.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Дрони-камікадзе росія запускала зі східного узбережжя Азовського моря, «Калібри» – з російського фрегату у Чорному морі.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

«Силами та засобами Повітряних Сил ЗС України знищено 5 крилатих ракет «Калібр» та 5 ударних дронів Shahed-136/131. Також окупанти завдали масованого удару зенітними ракетами С-300 з районів Бєлгород (росія) і Токмак (окупована територія Запорізької області). По Харківській та Запорізькій областях запущено до 35 зенітних керованих ракет (С-300), які неможливо знищувати в повітрі засобами ППО», – розповіли у ЗСУ.

У Повітряних силах також попередили, що близько 8:30 ранку росія запустила крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

Нагадаємо, по всій Україні оголошено повітряну тривогу. У деяких областях почали превентивно вимикати світло.

Вночі росіяни вдарили по Харкову та Запоріжжю, є влучання по енергетичній інфраструктурі.

У Дніпропетровській області ракетним ударом також було пошкоджено об'єкт енергетичної інфраструктури. Є поранений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: