Молдова підтвердила проліт російської ракети над своєю територією, викликає посла

Читать на русском
У Молдові підтвердили проліт російської ракети над своєю територією. МЗС країни викликає російського посла, щоб вказати на неприпустимість порушення повітряного простору.
Ілюстративне фото

Міністерство оборони Молдови підтвердило інформацію про те, що над територією країни пролетіла російська ракета.

Про це повідомляє місцеве видання NewsMaker.

«Відповідальні структури виявили ракету о 10:18, вона перетнула повітряний простір Молдови над населеним пунктом Мокра в Придністров'ї, а потім над населеним пунктом Косеуци Сорокського району, у бік України. Міністерство оборони уважно стежить за ситуацією в регіоні та рішуче засуджує порушення повітряного простору Молдови», – заявили в Міноборони.

У Молдові відреагували на падіння ракети на території країниВлада Молдови робить все можливе для того, аби тримати ситуацію під контролем на тлі падіння ракети на території країни.

Міністерство закордонних справ викликає через інцидент російського посла Олега Васнєцова, щоб вказати російській стороні на неприпустимість порушення повітряного простору.

«Ми рішуче відкидаємо недавні недружні дії та заяви щодо Молдови. Це є абсолютно неприйнятним для нашого народу. Ми закликаємо рф припинити військову агресію, яка призводить до численних людських жертв і руйнувань», – сказав представник міністерства Даніел Воде.

Нагадаємо, за інформацією головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, дві російські крилаті ракети «Калібр» під час атаки зайшли у повітряний простір Молдови та Румунії.

Це не перша російська ракета, яка перетинає повітряний простір Молдови. Так, 10 жовтня три ракети пролетіли над територією країни.

Крім того, було три випадки, коли уламки ракет після ударів по Україні падали на території Молдови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: