«Спорт не буває поза політикою»: в ОПУ висловилися про спортсменів рф на Олімпіаді

Читать на русском
Спорт не може бути поза політикою, а Міжнародний олімпійський комітет толерує насильство, заявив Михайло Подоляк.
president.gov.ua

Спорт не може бути поза політикою, а Міжнародний олімпійський комітет толерує насильство, дозволивши російським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у Twitter.

Зимові Олімпійські ігри-2022: факти та цифриЗимова Олімпіада-2022 стартувала у Пекіні. Участь візьмуть спортсмени із 95 країн, від України буде 45 учасників. Цікаві факти та цифри про Ігри – на інфографіці.

«МОК пропонує світу промоцію насильства, масових вбивств, руйнувань. І тому наполягає, що російські спортсмени повинні брати участь у змаганнях як безумовні «посли смерті»..Спорт не буває поза політикою – спорт просуває її. Отже, МОК просуває людиноненависницьку політику рф», - написав Подоляк.

Нагадаємо, Україна може відмовитися від участі в Олімпіаді-2024 у Парижі через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів. Про це повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Президент України Володимир Зеленський раніше наголосив, що «спортсменам з росії не місце на Олімпійських іграх у Парижі». Керівники ОІ-2024 відмовили Зеленському у проханні заборонити участь у змаганнях спортсменам із росії.

Збірним росії та білорусі дозволили взяти участь в Олімпіаді-2024 лише під нейтральним прапором.

У своєму зверненні 27 січня Зеленський заявив, що Україна запускає Марафон Чесності проти спроб керівництва МОК «витягнути» у світовий спорт представників росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: