Ріші Сунак: Прискорення підтримки – це вікно можливостей для України

Читать на русском
Тривала тупикова ситуація у війні піде лише на користь росії, заявив прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що тривалий глухий кут у війні росії проти України піде тільки на користь кремлю.

Про це він сказав на засіданні уряду 31 січня, передає CNN.

Сунак зазначив, що такого висновку він дійшов, переглянувши підхід Великої Британії до конфлікту після того, як став прем’єр-міністром у жовтні минулого року. Він додав, що «існує можливість прискорити» британську підтримку України.

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

«Це дасть Україні найкращі шанси на успіх і дозволить максимально використати вікно можливостей, у якому російські сили опинилися на задній лінії», – заявив прем'єр Британії.

За його словами, нова стратегія Британії щодо прискорення підтримки міститиме більш активні дипломатичні зусилля і планування відновлення після війни.

Нагадаємо, під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським прем'єр-міністр Ріші Сунак сказав, що Британія передасть Україні танки Challenger 2.

Раніше прем’єр-міністр Великої Британії попросив уряд оцінити хід війни в Україні.

Також Ріші Сунак пообіцяв Україні нові засоби ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: