Путінська війна в Україні дестабілізувала енергетичні ринки по всьому світу – Сунак

Читать на русском
Війна, яку розпочав лідер країни-агресора володимир путін проти України, призвела до дестабілізації енергетичних ринків та ланцюгів постачання по всьому світі.

Війна, яку розпочав лідер країни-агресора володимир путін проти України, призвела до дестабілізації енергетичних ринків та ланцюгів постачання по всьому світі.

Про це повідомив новообраний прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак під час свого сьогоднішнього виступу.

«Правильно вам буде пояснити, чому я тут стою перед вами на посаді нового прем'єр-міністра. Нині наша країна стикається з глибокою економічною кризою. Досі видимі наслідки COVID-19, путінська війна в Україні дестабілізувала енергетичні ринки та ланцюги поставок по всьому світу. Попередній уряд припустився помилки. Мене обрали лідером моєї партії та вашим прем'єр-міністром, частково, щоб виправити їх. І ця робота розпочинається зараз», – заявив британський прем'єр.

Сунак також заявив, що завжди буде вдячний експрем'єру Борису Джонсону за його надзвичайні здобутки на посаді голови уряду.

Зазначимо, президент США Джо Байден розраховує, що новий прем'єр Британії також підтримуватиме Україну.

Нагадаємо, колишній канцлер британського казначейства Ріші Сунак 25 жовтня офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії. Король Чарльз ІІІ попросив його сформувати уряд.

20 жовтня прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс оголосила, що подає у відставку.

Увечері 23 жовтня Борис Джонсон відмовився від участі у виборах, незважаючи на те, що він стверджував, що його підтримали щонайменше 100 депутатів, необхідних для участі у голосуванні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: