Сунак анонсував новий пакет військової допомоги Україні: що обіцяє Велика Британія

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголошує про нову протиповітряну оборону для України під час першого візиту до Києва у пакеті допомоги вартістю 50 мільйонів фунтів стерлінгів.
Укрінформ

Під час візиту до Києва у суботу, 19 листопада, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак анонсував новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійдуть системи протиповітряної оборони.

Про це повідомляє видання Sky News.

«Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголошує про нову протиповітряну оборону для України під час першого візиту до Києва, пакет вартістю 50 мільйонів фунтів стерлінгів включає 125 зенітних гармат та технології для протидії іранським безпілотникам», - йдеться у повідомленні.

Ріші Сунак став новим прем'єром Британії: що буде з підтримкою УкраїниЧому Ріші Сунаку вдалося стати новим прем'єр-міністром і чого від цього очікувати Україні – у матеріалі Слово і діло

Як зазначається, до відповідного пакету допомоги Україні увійдуть десятки радарів, засоби радіоелектронної боротьби з дронами. При цьому раніше було анонсовано постачання понад тисячі ракет для ППО.

«У той час як ЗСУ вдається відтіснити російські сили на землі, цивільне населення зазнає жорстокого обстрілу з повітря. Сьогодні ми надаємо нові засоби протиповітряної оборони, включаючи зенітну зброю, радари та засоби боротьби з безпілотниками, а також посилюємо гуманітарну підтримку перед зимою», - цитує Сунака видання.

Нагадаємо, що сьогодні прем'єр Великої Британії вперше приїхав до України та зустрівся із Зеленським.

Також нагадаємо, що напередодні Фінляндія та Швеція оголосили про новий пакет допомоги Україні на 55,6 млн євро та 300 млн доларів.

Раніше у Міноборони розповіли, яка військова допомога необхідна Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: