США мають намір попередити Туреччину про наслідки за допомогу обходу санкцій рф

Читать на русском
Особи та установи, які працюють у дозвільних юрисдикціях, ризикують втратити доступ до ринків США через ведення бізнесу з суб’єктами, які перебувають під санкціями.
aa.com.tr

Сполучені Штати мають намір попередити Туреччину про негативні наслідки в разі допомоги росії обійти американські санкції, накладені на неї у відповідь на російське вторгнення в Україну.

Про це речник Міністерства фінансів США пвідомляє виданню Reuters.

Як розповів речник, з цією метою заступник міністра фінансів з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Брайан Нельсон 2-3 лютого відвідає Анкару та фінансовий центр Туреччини місто Стамбул, де проведе зустрічі з представниками уряду, бізнесу й фінансових установ, у ході яких наголосить на необхідності уникати транзакцій, пов’язаних із можливою передачею росії технологій подвійного призначення, які в кінцевому підсумку можуть бути використані російськими військовими.

Захід продовжує постачати росії мікрочіпи в обхід санкцій – ReutersЯк зазначається, з квітня по листопад США та низка європейських країн поставили росії чіпів на 777 млн доларів.

Згідно зі словами речника, під час переговорів Нельсон має намір підтвердити рішучість Вашингтона продовжувати агресивно застосовувати закони й санкції до росії та інших порушників міжнародних правил.

«Особи та установи, які працюють у дозвільних юрисдикціях, ризикують втратити доступ до ринків США через ведення бізнесу з суб’єктами, які перебувають під санкціями», - сказав речник.

При цьому, він зазначив, що Нельсон стане останнім високопоставленим чиновником Міністерства фінансів США, який відвідає Туреччину для обговорення з турецькими партнерами питань дотримання антиросійських санкцій. Раніше Вашингтон уже неодноразово привертав увагу Анкари до неприпустимості будь-яких дій, які можуть допомогти москві обійти накладені на неї обмеження.

Як відомо, США та інші союзники України запровадили кілька раундів санкцій проти росії після її вторгнення в Україну і розв’язану жорстоку агресивну війну.

Нагадаємо, що Ердоган відмовив Швеції у підтримці щодо вступу в НАТО, у США відреагували.

Раніше ми повідомляли, що мікрочипи виробництва нідерландських компаній попри санкції потрапляють до країни-агресора. Цей експорт відбувається через посередників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: