Україна закликала Грузію приєднатися до санкцій проти росії

Читать на русском
В Україні закликали Грузію не стояти осторонь антиросійських санкцій і дати зброю для захисту від агресії рф. Про це повідомили у МЗС.

У МЗС сподіваються, що Грузія допомагатиме Україні зброєю та військовою технікою, а також приєднається до санкцій проти рф.

Про це сказав заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс у ході зустрічі із послом Грузії в Україні Георгієм Закарашвілі.

В повідомленні пресслужби МЗС України сказано, що Перебийніс висловив сподівання, що Грузія перегляне свою позицію і приєднається до кола тих партнерів, які надають Україні допомогу зброєю та військовою технікою, а також, що Тбілісі приєднається до усіх санкцій, запроваджених ЄС проти держави-агресора.

Союзник чи ні: яку позицію зайняла Грузія у війні рф проти УкраїниЧим Грузія допомогла Україні за час повномасштабної війни і в чому відмовила – на інфографіці. Тбілісі відмовився вводити санкції проти росії та надавати Україні військову допомогу.

«У цьому контексті він висловив стурбованість інформацією про можливе поновлення прямого авіаційного сполучення між Грузією та росією», – зазначили у міністерстві.

У свою чергу, грузинський дипломат запевнив, що Грузія не має наміру відновлювати авіарейси в рф.

Перебийніс подякував грузинській стороні за генератори для Києва, Львова, Харкова, Миколаєва та Гостомеля і за підтримку українців, які змушені були залишити свою країну через російську агресію.

Нагадаємо, у Міноборони Грузії заявили, що не передаватимуть Україні зенітні ракетні комплекси «Бук».

Раніше повідомлялося, що Грузія передала Україні 25 генераторів.

«Слово і діло» розбиралося, яку позицію зайняла Грузія у війні рф проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: