Зведення Генштабу: ворог продовжує наступ у Донецькій області, а ЗСУ атакували пункти управління

Читать на русском
Ворожі війська продовжують вести наступ у Донецькій області по двом напрямкам, а ЗСУ вдалося атакувати пункти управління окупантів.

Ворожі війська продовжують вести наступ у Донецькій області по двом напрямкам, а ЗСУ вдалося атакувати пункти управління окупантів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в четвер, 26 січня.

«Кинжал», «Калібр» та Х-59: у ЗСУ назвали ракети, якими сьогодні атакувала рфРосіяни під час удару по Україні цього разу застосували високоточні ракети повітряного та морського базування.

Протягом поточної доби противник завдав 37 авіаційних ударів. 17 із них - із використанням БпЛА типу Shahed-136. Всі ці дрони були збиті. Крім того, російські окупанти здійснили 59 пусків ракет, 47 з яких – знищено. На жаль, є влучання у цивільні об'єкти, є загиблі серед мирних мешканців. Також загарбники здійснили 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Для досягнення раніше заявлених цілей, попри значні втрати, противник продовжує наступ на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. На Лиманському та Авдіївському напрямах ворог вів безуспішні дії з метою покращення тактичного становища. На інших напрямках – обороняється.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах без змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Продовжується спільне навчання авіаційному компоненту регіонального угруповання військ збройних сил рф та Республіки Білорусь. Водночас обстріли з мінометів та артилерії зазнали районів населених пунктів Тимоновичі Чернігівської області; Павлівка та Тимофіївка – Сумській, а також Стрілка, Тернова, Стариця, Вовчанські Хутори, Колодязне та Новомлинськ у Харківській області.

На Куп'янському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Дворічне, Орлянка, Піщане, Берестове та Лозова Харківської області; Стельмахівка - Луганська, а також Іванівка в Донецькій області.

На Лиманському напрямі під вогонь із танків та артилерії потрапили Макіївка, Невське, Краснопопівка, Діброва та Кузьмине в Луганській області, а також Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку під ворожий вогонь потрапили Спірне, Білогорівка, Червона Гора, Бахмут, Клещіївка, Біла Гора, Північне та Нью-Йорк у Донецькій області.

На Авдіївському напрямку обстріляно Авдіївку, Водяне, Георгіївку та Мар'їнку.

На Новопавлівському напрямку ворожих обстрілів зазнали Вугледар, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали райони понад 20 населених пунктів, зокрема Новопілля в Донецькій області, а також Червоне, Гуляйполі, Залізничне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів та Степове Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти знову обстріляли з артилерії передмістя та сам Херсон.

Продовжуються контррозвідувальні заходи в окремих тимчасово захоплених населених пунктах Херсонської області. Російські окупанти активно розшукують українських патріотів. А у будівлі колишнього Горностаївського РВ УМВС України в Херсонській області російські загарбники облаштували катівню. До неї можна потрапити просто за нічим не підкріплену підозру у співпраці зі ЗСУ.

Авіація сил оборони протягом доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника, а також удар по позиції зенітно-ракетного комплексу ворога. Крім того, протягом доби наші захисники збили 3 розвідувальні БПЛА окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу вразили 3 пункти управління, район зосередження живої сили противника, район зосередження артилерії та 2 інші важливі військові об'єкти загарбників.

Нагадаємо, 26 січня росіяни атакували селище на Харківщині, є жертви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: