Питання постачання Україні танків Leopard перебуває на фінальній стадії – Кулеба

Читать на русском
Питання постачання Україні німецьких танків Leopard зараз перебуває на фінальній стадії. Про це повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону 23 січня.

Питання постачання Україні німецьких танків Leopard зараз перебуває на фінальній стадії.

Про це повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону 23 січня.

Очільника МЗС попросили розповісти, чи є якесь зрушення у передачі танків Україні після зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, на якій головним питанням була військова допомога нашій країні.

Скільки танків Leopard стоїть на озброєнні країн Європи – дані WeltТанки Leopard, які є в наявності в європейських країн, діляться на чотири модифікації – 2A4, 2A5, 2A6 і 2A7.

«Абсолютно, я говорив і ще раз можу повторити, що у питанні танків нам залишилося зробити останні півкроку. Ми вже отримали британські Challenger, про які колись казали, що це неможливо. Ми вже отримуємо французькі танки, легкі поки що. Ми чуємо, що Франція обмірковує надання нам танків Leclerc. Я не маю сумнівів, що й Leopard до нас доїдуть, ми знаходимося на фінальній стадії», - підкреслив Кулеба.

Він також додав, що надання кожного типу зброї Україні було для Німеччини проблемним – така ситуація виникала з гаубицями, системами ППО та БМП Marder.

«Ну така країна, є специфіка, потрібно її враховувати. Але, зрештою, ми завжди отримували необхідний результат і цього разу так само його отримаємо», - зазначив глава МЗС.

За його словами, Київ у діалозі з Берліном наголошує, що щодня дискусій про передачу танків Україні – це день реальної битви на фронті. Тому що швидше влада ФРН прийме таке рішення, то менше крові проллється.

«Ми прискорюємо (рішення про танки – ред.) максимально на всіх рівнях. Президент України Володимир Зеленський особисто цим займається, міністр оборони Олексій Резніков, я», - додав міністр.

Нагадаємо, 20 січня учасникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення про постачання танків Україні. Деякі країни виступили проти.

У Берліні пройшли мітинги за поставку німецьких Leopard 2. Після цього Пентагон обрушився на Німеччину з критикою через її небажання надавати Україні танки Leopard 2.

Зараз згідно з інформацією ЗМІ, з більш ніж 200 німецьких Leopard 2 Україна може отримати 19 одиниць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: