На території АЕС зброя ніколи не зберігалася: в ОПУ спростували заяви російської розвідки

Читать на русском
Україна ніколи не зберігала зброю чи боєприпаси на території атомних станцій. А рф навпаки стягнула військових і техніку на ЗАЕС.
фото РБК-Україна

Україна ніколи не зберігала зброю чи боєприпаси на території атомних станцій. Подібні заяви з боку росіян є неправдивими.

Про це заявив радник керівника Офісу резидента України Михайло Подоляк у Twitter у понеділок, 23 січня.

«Жодної зброї на «території АЕС» Україна ніколи не зберігала, як про це фіктивно «заявляє» ru-СЗР (Наришкін). Зате росія захопила ЗАЕС і тримає там військових. Україна завжди відкрита для органів контролю, зокрема МАГАТЕ. Сенс брехні від росіян – виправдати свої провокації», – написав він.

Таку публікацію Подоляк оприлюднив у відповідь на сьогоднішню заяву росіян. Так, пресслужба Служби зовнішньої розвідки (СЗР) росії, посилаючись на заяву глави відомства Сергія Наришкіна, заявила про те, що ЗСУ нібито зберігають на території низки атомних електростанцій боєприпаси та озброєння, що надаються західними країнами.

За словами росіян, це стосується ракет до комплексів РСЗВ HIMARS та зарубіжних систем ППО, а також артилерійських боєприпасів великого калібру.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав кількість військ росії на Запорізькій АЕС.

При цьому МАГАТЕ неодноразово вимагало від росіян залишити територію ЗАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: