Окупанти не можуть запустити в роботу енергоблоки Запорізької АЕС

Читать на русском
Росіяни не можуть ані запустити, ані експлуатувати енергоблоки Запорізької АЕС через відмову частини українського персоналу співпрацювати з окупантами.
Getty Images

Росіяни не можуть ані запустити, ані експлуатувати енергоблоки Запорізької АЕС через відмову частини українського персоналу співпрацювати з окупантами.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Напередодні стало відомо, що окупанти заблокували доступ на станцію майже 1,5 тис. українським працівникам ЗАЕС, котрі відмовились отримувати російські паспорти й підписувати договір із загарбниками. Аби поліпшити власне становище, вони шукають для ЗАЕС «нових» атомників на території рф, проте кадрів не так багато на ринку праці.

Через брак кадрів, а також деградацію спеціалізованого обладнання, яку росіяни спричинили через недотримання необхідного температурного режиму, запустити енергоблоки станції не вдається. Проте загарбники не намагаються виправити ситуацію, а лише будують нові укріплення навколо ЗАЕС.

«Натомість ворог продовжує зводити укріплення і будувати військові споруди навколо енергоблоків та сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП). Такі дії росіян є категорично неприпустимими та порушують всі наявні норми ядерної та радіаційної безпеки», – наголошують у повідомленні.

Також повідомляли, що окупанти їздять квартирами атомників, які залишилися вірними Україні, намагаючись змусити їх працювати на свою російську фейкову компанію АТ «Експлуатуюча організація Запорізької АЕС».

Додамо, Україні після деокупації Запорізької АЕС та Енергодару знадобиться щонайменше два місяці для можливості запуску станції в експлуатацію. Причина – окупанти залишають безліч мін на території АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: