Окупанти зосередилися на наступі на Бахмутському напрямі – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ відбили атаки росіян у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Сіль, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Невельське, Мар’їнка і Побєда на Донеччині.
Reuters

Російські війська основні зусилля зосередили на веденні наступу на Бахмутському напрямі. На Авдіївському напрямку їхні наступальні дії безуспішні.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Окупанти за добу завдали 6 ракетних та 14 авіаційних ударів, здійснили 95 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Сили оборони України відбили атаки росіян у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Сіль, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Невельське, Мар’їнка і Побєда на Донеччині.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається незмінною. У прикордонних з Україною районах наступальних угруповань противника не виявлено.

Водночас Сили оборони України вживають заходів щодо недопущення провокаційних дій чи диверсій з боку супротивника, посилюється протиповітряна оборона.

Минулої доби противник продовжував здійснювати артилерійські та мінометні обстріли вздовж усієї лінії зіткнення.

Українська авіація протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження ворога, а також 4 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Крім того, у районі Соледара зенітники знищили ворожий літак Су-25 окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу вразили 2 пункти управління, а також 5 районів зосередження загарбників, склад боєприпасів, станцію РЕБ та станцію радіолокації.

«Через незначну кількість колаборантів, загарбники змушені завозити чиновників з російської федерації для виконання управлінських функцій окупаційного режиму на тимчасово захоплених територіях. До того ж, спостерігається нестача працівників у різних галузях, тому що місцеві жителі не бажають співпрацювати з окупантами. Тож росіяни намагаються завезти робітників із тієї ж росії та тимчасово окупованого Криму», – розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, за даними української розвідки, володимир путін доручив новому командувачу угрупуванням ворожих військ в Україні Валерію Герасимову захопити Донбас до березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: