У Міноборони пояснили, від чого залежить повторний наступ рф

Читать на русском
Фахівці прораховують всі можливі варіанти повторного наступу, але на дії військ росії впливає багато навколишніх факторів.

Фахівці прораховують всі можливі варіанти повторного наступу, але на дії військ росії впливає багато навколишніх факторів.

Про це розповів голова Міноборони Олексій Рєзніков в інтерв'ю УНН.

За його словами, ситуація на полі бою постійно змінюється. На це впливають як дії українських військових, так і погода.

У разі збільшення загрози з Білорусі ЗСУ задіє резерви – НаєвНа випадок збільшення загрози з боку Білорусі у Збройних сил України є військові частини у резерві, які будуть відразу задіяні.

«Дані змінюються, адже ти не можеш загуглити цю інформацію. Її треба одержати. Далі ти аналізуєш ці факти, адже інформація не стовідсоткова. Ти можеш планувати, аналізувати, робити певні чи припущення, чи прогнози, чи писати сценарій. І правильним буде писати різні сценарії - від найгіршого до кращого», - пояснив міністр.

Він наголосив, що рішення про повторний наступ росіян залежить від погодних умов. Через те, що багато військоої техніки не може пересуватися сирим грунтом.

«Ви ж розумієте, що колісна техніка сирим грунтом не піде? Тільки, як військові кажуть, «гусянка» – гусеничні, а її менше, аніж колісної. Як ви вестимете наступ, якщо у вас немає можливості просуватися? Тільки дорогами, як вони це робили рік тому, але на дорогах вони вишиковуються в колону, а в нас артилерія, що дозволяє її курити... «Горить палаюча техніка ворожа» - відома пісня, ми з онуками приспівуємо. А якщо йти в наступ фронтом, то мають бути умови - це або мерзлий ґрунт, або вже суха земля. Тож питання – це кінець лютого, на початок березня чи кінець березня? Це й погодних умов, зокрема накопичених ними ресурсів, готовності їхніх підрозділів у тому ресурсі, тобто низка факторів, які мають разом зібратися, якщо ми говоримо про підготовлений наступ. А не про непідготовлений, як вони це зробили у лютому минулого року, і про його наслідки ми знаємо», - розповів Резніков.

Раніше у ВСУ заявили, що у разі збільшення загрози з Білорусі ЗСУ задіює резерви.

Глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що ймовірність повторного наступу на Україну з території Білорусії залишається низькою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: