У Білому домі запевнили, що США продовжать постачати в Україну системи ППО

Читать на русском
Байден має намір виконувати обіцянки, які він дав президенту України Володимиру Зеленському щодо передачі всього необхідного для самозахисту.
Ілюстративне фотоmil.in.ua

Президент США Джо Байден має намір виконувати обіцянки, які він дав президенту України Володимиру Зеленському щодо передачі всього необхідного для самозахисту, у тому числі нових систем ППО для знищення російських ракет.

Про це речник Білого дому Карін Жан П'єр повідомила під час брифінгу.

«Сполучені Штати продовжать забезпечувати Україну тим, що їй потрібно для її самозахисту», - наголосила представник адміністрації США.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

Згідно з її словами, про це заявив особисто Джо Байден на нещодавній зустрічі із Зеленським у америкнській столиці, додавши, що домовленості передбачають і передачу систем протиповітряної оборони.

«Разом з нашими союзниками та партнерами ми продовжимо наші зусилля, щоб притягнути російські сили до відповідальності за звірства, які вони скоїли, а також за військові злочини», - додала Жан-П'єр.

Нагадаємо, у США назвали умови надання Україні додаткових систем Patriot.

22 грудня 2022 року президент США Джозеф Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України на два мільярди доларів, куди увійшли зенітно-ракетні системи Patriot.

Українські військовослужбовці вже прибули до Форт-Сілл, штат Оклахома, де проходять навчання на ракетному комплексі «Патріот».

5 січня Німеччина вирішила передати Україні БМП Marder та батарею Patriot. Про це стало відомо після телефонних переговорів президента США Джо Байдена та канцлера ФРН Олафа Шольца.

Вчора, 17 січня, стало відомо, що Нідерланди нададуть Україні ЗРК Patriot.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: