У США назвали умови надання Україні додаткових систем Patriot

Читать на русском
Україна продовжить отримувати двопартійну підтримку з боку США, оскільки війна з росією - найбільший конфлікт на території Європи з часів Другої світової війни
Ілюстративне фотоReuters

Надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони Patriot для потреб ППО буде пов'язано виключно з рівнем підготовки її Збройних сил.

Про це розповіла співголова Українського Кокусу Палати Представників Конгресу США Марсі Каптур в інтерв'ю Голосу Америки.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

«Я вважаю, що одним з найважливіших аспектів складних систем озброєння, таких як ця, є отримання належної підготовки тими, хто буде ними керувати. Це має відбуватися поступово. Не можна розраховувати на диво, яке станеться за одну ніч, але, думаю, і українські, і американські військові розуміють, які саме зусилля від них потрібні» - сказала вона.

Каптур також запевнила, що Україна продовжить отримувати двопартійну підтримку з боку США, оскільки війна з росією - найбільший конфлікт на території Європи з часів Другої світової війни.

«Це серйозний і визначальний момент у світовій історії та США» - резюмувала вона.

22 грудня 2022 року президент США Джозеф Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України на два мільярди доларів, куди увійшли зенітно-ракетні системи Patriot.

Сполучені Штати Америки до кінця січня 2023 року почнуть тренувати українських військових у поводженні із зенітно-ракетними системами Patriot. Тренування проходитимуть на американській території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: