Українські бійці вже вчаться стріляти з «Patriot» у США – Пентагон

Читать на русском
Близько 100 українських військових розпочали курс підготовки на ракетному комплексі Patriot у США.
АрміяInform

Близько сотні українських військовослужбовців прибули до США для курсу навчання застосуванню ракетного комплексу «Patriot».

Про це повідомляє телеканал CNN, з посиланням на прес-секретаря Пентагону бригадного генерала ВПС США Пата Райдера та Міністерство оборони США.

Райдер зазначив, що українські військовослужбовці прибули до Форт-Сілл, штат Оклахома, де проходять навчання на ракетному комплексі «Патріот». У навчаннях, які триватимуть кілька місяців, беруть участь від 90 до 100 українців.

Речник Пентагону також нагадав, що міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал армії Марк Міллі проведуть чергове засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн», Німеччина, у четвер 19 січня.

«Контактна група відіграє важливу роль у визначенні, синхронізації та забезпеченні надання військового потенціалу, необхідного українцям для захисту своєї батьківщини від російської агресії», – заявив Райдер.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

Водночас, як він додав, Остін чекає на зустріч з лідерами оборонних відомств близько 50 країн, які входять до цієї важливої групи, що займається питаннями самооборони України.

«Ті самі інструктори, які викладають США, країнам-союзникам та країнам-партнерам, проводитимуть також українську підготовку», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, у США назвали умови надання Україні додаткових систем Patriot.

22 грудня 2022 року президент США Джозеф Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України на два мільярди доларів, куди увійшли зенітно-ракетні системи Patriot.

Сполучені Штати Америки до кінця січня 2023 року почнуть тренувати українських військових у поводженні із зенітно-ракетними системами Patriot. Тренування проходитимуть на американській території.

5 січня Німеччина вирішила передати Україні БМП Marder та батарею Patriot. Про це стало відомо після телефонних переговорів президента США Джо Байдена та канцлера ФРН Олафа Шольца.

Вчора, 17 січня, стало відомо, що Нідерланди нададуть Україні ЗРК Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: