Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росії

Читать на русском

Росія, як і очікувалося, підготувала до новорічних свят для України черговий обстріл. Після майже двотижневої перерви з самого ранку 29 грудня терористи випустили по Україні 69 ракет, більшу частину яких вдалося збити. Як завжди, в результаті постраждали об'єкти енергетичної інфраструктури, будинки та мирні люди. Порівняння шести останніх масованих ударів, яких рф завдала в жовтні-грудні – на інфографіці «Слово і діло».

Завдавати ударів сьогодні росія розпочала близько 7 ранку. Останні атаки були не такими ранніми: 15 та 23 листопада, а також 5 грудня окупанти розпочинали обстріл вдень, 16 грудня – після 8 ранку. Раніше ніж сьогодні була атака 10 жовтня.

Сьогодні повітряна тривога була тривалою – загалом майже п'ять годин. Власне так майже завжди буває при масованих обстрілах.

По Україні було випущено 69 ракет. Росіяни атакували крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555 із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс із Ростовської області та північного району Каспійського моря, а також крилатими ракетами «Калібр» із кораблів у Чорному морі. Також зафіксовано до шести пусків крилатих ракет Х-22 та Х-32 з далеких бомбардувальників Ту-22М3, два пуски протирадіолокаційних ракет Х-31П. По прифронтових містах росія випустила ракети С-300.

Силам ППО вдалося знищити 54 ракети. Зокрема, над Києвом було збито 16 із 16 ракет.

10 жовтня по Україні було запущено 84 ракети (збито 43), 15 листопада – 96 ракет (збито 77). Далі росія стала трохи економити ракети, запускаючи близько 70 за раз.

Особливістю минулого масованого обстрілу був запуск ракет із Саратовської області, району Енгельса. Сьогодні, після пари атак безпілотників на аеродром, пусків звідти не було.

Сьогодні під удар потрапили Київ, Харків, Київська, Львівська, Одеська, Івано-Франківська та інші області. Як розповів міністр енергетики Герман Галущенко, пошкоджено об'єкти генерації та електромереж: найскладніша ситуація на заході країни (Львів був майже повністю знеструмлений), Одеському та Київському регіонах.

Окрім критичної інфраструктури, постраждали також житлові будинки. Наприклад, на Івано-Франківщині ракета влучила у приватний житловий будинок і не розірвалася.

У Дарницькому районі Києва пошкоджено три приватні будинки та автомобіль. Один із пошкоджених будинків унаслідок влучання уламків спалахнув, постраждали троє людей. Уламки ракет виявлені також у Голосіївському, Солом'янському та Печерському районах.

Також сьогодні внаслідок обстрілу було поранено працівника енергетичного об'єкту ДТЕК.

Нагадаємо, прем'єр-міністр пообіцяв, що на новорічні свята не буде аварійних відключень електроенергії за умови відсутності обстрілів з боку росії.

На інфографіці «Слово і діло» – прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: