За останні три місяці рф 170 разів атакувала об'єкти ДТЕК – гендиректор

Читать на русском
Із 10 жовтня енергетичні об'єкти компанії ДТЕК зазнали понад 170 обстрілів ракетами та дронами, внаслідок чого було пошкоджено 11 тис. одиниць обладнання теплових електростанцій компанії.

Із 10 жовтня енергетичні об'єкти компанії ДТЕК зазнали понад 170 обстрілів ракетами та дронами, внаслідок чого було пошкоджено 11 тис. одиниць обладнання теплових електростанцій компанії.

Про це повідомив гендиректор ДПЕК Максим Тимченко під час дискусії Atlantic Council.

За його словами, внаслідок атак на енергетичну інфраструктуру України щодня вимикається світло у 5-6 млн людей.

Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росіїПорівняння шести останніх масованих атак hосії – на інфографіці. Зазначимо, з кінця листопада росія стала випускати менше ракет за один раз.

«Формула виживання України в таких умовах – єдність! Єдність приватних та державних компаній – ми щодня працюємо разом, обмінюємося обладнанням, допомагаємо один одному. Єдність енергетичних компаній та військових - ми працюємо разом, щоб захистити наші енергетичні об'єкти і стаємо більш досвідченими та креативними у цьому», - сказав Тимченко.

Він також наголосив, що, незважаючи на військові умови, ДТЕК відновлює будівництво ВДЕ та постачання електроенергії із СЕС, які знаходяться на звільнених територіях.

Зокрема, звільнена від окупантів Трифонівська СЕС поступово відновлює виробництво електроенергії в енергосистемі України, зокрема забезпечує енергетичні потреби населених пунктів Херсонської області.

«З березня 2022 року українські електромережі синхронізовані із європейськими, тому наша енергетика вже є частиною ЄС. Це означає, що всі майбутні інвестиції в енергетичний сектор України мають розглядатись як частина європейської енергетичної безпеки. Крім того, Україна має величезний потенціал у розвитку «відновлюваної енергетики». Відтак Україна відіграватиме значну роль у європейському зеленому переході», - підсумував Тимченко.

Нагадаємо, 14 січня в низці областей України застосовано аварійні відключення світла через загрозу ракетних ударів російської армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: