«Чекайте на новини»: Кулеба запевнив, що Україна у 2023 році отримає всю обіцяну допомогу

Читать на русском
Україна отримає від союзників усю необхідну військову допомогу цього року, яку не отримала у 2022 році.

Україна отримає від союзників усю необхідну військову допомогу цього року, яку не отримала у 2022 році. Тим часом, вже йде підготовка до передачі систем Patriot.

Про це повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба на брифінгу в середу, 4 січня, який транслювався на сторінці відомства у Facebook.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Сьогодні навіть діти просять принести їм під ялинку Леопарда, ми розуміємо, що діти думають не тільки про іграшкові Леопарди. Ми всі не лише над цим думаємо, а й дуже багато працюємо. Я казав минулого року, що у 2023-му ми отримаємо те, що не могли отримати з різних причин у 2022-му. Я можу тільки підтвердити те, що так і буде. Усьому свій час, чекайте на новини», – розповів Кулеба.

Також він повідомив, що в Україні очікують на розгортання системи Patriot у максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем уже розпочалася.

«Минулого року ми завершили революційним рішенням про надання Україні американських систем Patriot, про що домовилися лідери України та США Володимир Зеленський та Джозеф Байден. Очікуємо на розгортання «Патріотів» у максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем уже розпочалася», – додав глава МЗС.

Нагадаємо, 22 грудня президент США Джо Байден оголосив про пакет військової допомоги для України на 2 млрд. доларів. Туди увійшли комплекси Patriot.

Раніше Кулеба розповів, коли Україна може отримати балістичні ракети ATACMS.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: