Стало відомо, скільки російських ракет за сьогодні знищили українські сили ППО

Читать на русском
Сили і засоби Повітряних сил Збройних сил України у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони знищили 18 крилатих ракет і три керовані авіаційні ракети.

В Україні під час масованого ракетного удару ворога сьогодні, 14 січня, було знищено 25 із 38 ракет різних типів.

про це у Фейсбуці повідомляє командування Повітряних сил Збройних сил України, а також головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив у Телеграмі.

Зазначається, що російські війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури.

Близько 13:00 ворог здійснив пуски крилатих ракет Х-101/Х-555 із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря та ракет «Калібр» із надводних кораблів та підводних човнів з акваторії Чорного моря. Усього – 23 крилаті ракети повітряного та морського базування.

Загалом, повідомив Залужний, ворог здійснив близько 28 пусків крилатих ракет різного базування та 5 пусків керованих авіаційних ракет.

У Дніпрі зросла кількість постраждалих унаслідок російських обстрілівКількість постраждалих унаслідок влучання ворожої ракети у багатоповерхівку Дніпра зросла до 39 людей.

Водночас, в повітряному просторі на різних напрямках спостерігалась активність ворожої тактичної авіації.

Із винищувачів Су-35 здійснено 5 пусків керованих авіаційних ракет Х-59.

Також випущено п’ять крилатих ракет Х-22 із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3. Одна із цих ракет влучила в багатоповерхівку у Дніпрі.

Як ідеться в повідомленні, протиповітряна оборона працювала у зоні відповідальності усіх повітряних командувань – «Центр», «Південь», «Схід» та «Захід».

Станом на 18:30 на сході та півдні України протиповітряний бій тривав. Ворог продовжує атакувати з літаками тактичної авіації. Випущено ще п’ять керованих авіаційних ракет Х-59, чотири з яких збила ППО.

Тож загалом на цей час знищено 25 із 38 ракет різних типів. Зокрема 18 крилатих ракет повітряного та морського базування Х-101/Х-555 та «Калібр», сім керованих авіаційних ракет Х-59.

Нагадаємо, що у суботу, 14 січня, російські окупанти знову випустили ракети по Україні. У низці регіонів працювали системи ППО.

Ми повідомляли, що під час нового масованого обстрілу України в суботу, 14 січня, російські військові вдарили по багатоквартирному будинку в Дніпрі. Внаслідок удару був знищений увесь під'їзд будинку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: