Джонсон планує найближчим часом відвідати Україну та зустрітися із Зеленським – The Guardian

Читать на русском
Борис Джонсон повідомив друзям, що має намір відвідати Київ у найближчі місяці, щоб продемонструвати свою публічну підтримку Україні, яка протистоїть російській агресії.
фото: dw.com

У найближчі місяці колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон планує візит до України, щоб зустрілися з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє The Guardian.

Згідно з даними видання, Борис Джонсон повідомив друзям, що має намір відвідати Київ у найближчі місяці, щоб продемонструвати свою публічну підтримку Україні, яка протистоїть російській агресії.

У Великій Британії Джонсон розпочав збір коштів на допомогу лікарням УкраїниДжонсон звернувся до громадян Британії з проханням взяти участь у зборі коштів, щоб допомогти українським госпіталям.

При цьому, українські джерела повідомили ЗМІ, що Джонсон «має намір» відвідати Київ, але поки що не мають «конкретної інформації» про дати поїздки. Вони сказали, що Зеленський і колишній прем'єр Британії вважають один одного «друзями».

За інформацією видання, плани Джонсона викликали занепокоєння серед високопоставлених консерваторів, оскільки вони вважають, що така поїздка може підірвати авторитет чинного прем'єр-міністра Сполученого королівства Ріші Сунака.

Як зазначається, один із союзників Сунака заявив, що ситуація в Україні залишається надзвичайно крихкою, тому Джонсон повинен бути обережним, щоб не поставити під загрозу відносини чинного прем'єра із Зеленським.

Нагадаємо, що Джонсон за час повномасштабної війни тричі приїжджав до Києва. Хто ще зі світових лідерів відвідував столицю у воєнний час (станом на кінець жовтня), можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

Також Київрада прийняла рішення присвоїти колишньому прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону звання Почесного громадянина Києва. А 24 серпня ім'я Бориса Джонсона було вигравіровано на Алеї сміливості у Києві.

Раніше у Зеленського підрахували, скільки телефонних розмов із іноземними лідерами президент провів із 24 лютого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: