Борис Джонсон лобіюватиме підтримку України в США – FT

Читать на русском
Борис Джонсон, незважаючи на відмову від перегонів за посаду прем'єра Британії, не планує залишати політику. Він планує працювати із союзниками для подальшої підтримки України.
Sky News

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зосередиться на тому, щоб лобіювати подальшу двопартійну підтримку України з боку США.

Про це повідомляє видання Financial Times із посиланням на джерела.

Як пише видання, у своїй заяві про відмову від участі в гонці за посаду прем'єра Джонсон натякнув, що не планує назавжди залишати політику.

Близькі союзники Джонсона кажуть, що він хоче «з користю використати становище, яке заробив, перебуваючи при владі», в якості однієї з головних рушійних сил західної підтримки України в її війні проти росії.

Зеленський розповів, як Джонсон допомагав УкраїніПрем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, який незабаром залишить свою посаду, з перших днів повномасштабної війни допомагав Україні та став «справжнім другом» для українського народу.

Колишній прем'єр планує проводити більше часу у Вашингтоні, щоб лобіювати подальшу двопартійну підтримку України з боку США.

У листопаді США пройдуть проміжні вибори. Один із високопосадовців-республіканців вже припустив, що майбутня допомога Україні може бути обмежена, якщо партія переможе в Палаті представників.

«Формальної ролі поки що немає, але Бориса дуже непокоїть ситуація в Україні. Він вважає, що США та їхні витрати на оборону є найкращою силою для військового успіху у війні, і хоче переконатися, що підтримка не вислизне», – розповіло джерело видання.

Ріші Сунак теж натякав на можливу міжнародну роль Джонсона, коли сказав, що сподівається, що він продовжить «робити свій внесок у суспільне життя вдома та за кордоном». Деякі офіційні особи в уряді вважають, що експрем'єр візьме на себе роль міжнародного посланця, що потенційно допомагає зусиллям щодо відновлення України.

Нагадаємо, 20 жовтня Ліз Трасс подала у відставку з посади прем'єр-міністра Великої Британії. Борис Джонсон заявив про намір знову боротися за це крісло.

Проте вже 23 жовтня він заявив, що виходить із перегонів. Пізніше свою кандидатуру зняла Пенні Мордаунт.

Єдиним кандидатом на пост британського прем'єра залишився Ріші Сунак. Очікується, що його офіційно призначать цього тижня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: