Джонсон оцінив ймовірність застосування Росією ядерної зброї в Україні

Читать на русском
Міжнародне співтовариство повинно буде дати відповідь. США, НАТО, Британія і Франція опрацьовують окремі варіанти реакції
Борис ДжонсонGetty images

Вкрай малоймовірно, що російський диктатор володимир путін застосує ядерну зброю у війні проти України. Він просто не наважиться на це.

Про це розповів колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон виданню Sky News.

«Я не думаю, що він це зробить, він був би божевільним, щоб це зробити» - зазначив він.

Ядерні доктрини: у яких випадках країни можуть використати ядерну зброюУ яких випадках ядерні країни можуть застосувати свою зброю – на інфографіці. Зокрема, росія може застосувати ЯЗ не тільки у відповідь на аналогічну атаку, а й у разі агресії із застосуванням звичайної зброї.

На думку Джонсона, такий крок моментально виведе росію з клубу цивілізованих держав і стане для неї катастрофічним. Її економіка впаде, рф втратить заступництво китайців, а в росії через все це почнуться масові заворушення.

Крім того, міжнародне співтовариство повинно буде дати відповідь. США, НАТО, Британія та Франція опрацьовують окремі варіанти реакції. Але в цілому, вважає Джонсон, варіант, при якому рф ризикне застосувати ядерну зброю, майже що нереальний.

Нагадаємо, Дмитро Медведєв погрожує ядерним ударом по Україні у разі її перемоги у війні.

При цьому раніше володимир путін стверджував, що «росії не потрібен ядерний удар по Україні» – в цьому немає ані політичного, ані військового сенсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: