Ріші Сунак офіційно став прем'єром Великої Британії

Читать на русском
Ріші Сунак сьогодні став новим прем'єр-міністром Британії. Король Чарльз ІІІ попросив його сформувати уряд.
twitter.com/Conservatives

Колишній канцлер британського казначейства Ріші Сунак офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії. Король Чарльз ІІІ попросив його сформувати уряд.

Про це повідомляє ВВС News у вівторок, 25 жовтня.

Борис Джонсон лобіюватиме підтримку України в США – FTБорис Джонсон, незважаючи на відмову від перегонів за посаду прем'єра Британії, не планує залишати політику. Він планує працювати із союзниками для подальшої підтримки України.

Ріші Сунак провів зустріч із королем Великої Британії Чарльзом III, який офіційно призначив його новим прем'єр-міністром королівства. Тепер новий прем'єр вирушить на Даунінг-стріт, щоб виступити з першою промовою.

Ріші Сунак став 57-м прем'єр-міністром Британії. Він є третім прем'єр-міністром з початку цього року і обійме посаду на Даунінг-стріт як наймолодший прем'єр-міністр за два сторіччя.

Свої привітання Ріші Сунаку висловив президент України Володимир Зеленський.

«Вітаю Ріші Сунака зі вступом на посаду прем'єр-міністра Британії! Бажаю успішно подолати всі виклики, які стоять сьогодні перед британським суспільством та світом. Готовий разом і надалі зміцнювати українсько-британське стратегічне партнерство!», – написав він у Twitter.

Нагадаємо, 20 жовтня прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс оголосила, що подає у відставку.

Борис Джонсон підтвердив, що планує виставити свою кандидатуру у конкурсі.

Глава Міноборони Британії Бен Воллес відмовився боротися за посаду прем'єр-міністра і дав зрозуміти, що має намір підтримати на виборах кандидатуру Бориса Джонсона.

Увечері 23 жовтня Борис Джонсон також відмовився від участі у виборах, незважаючи на те, що він стверджував, що його підтримали щонайменше 100 депутатів, необхідних для участі у голосуванні.

24 жовтня із гонки за лідерство на посаду прем'єра в останню хвилину вибула Пенні Мордаунт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: