Начальник генштабу рф Герасимов був в Ізюмі, але поїхав до атаки українських військових – NYT

Читать на русском
Валерій Герасимов справді був у Ізюмі. Але встиг поїхати до того, як українські військові атакували командний пункт.

Начальник генерального штабу російської армії генерал Валерій Герасимов наприкінці минулого тижня справді відвідав передові позиції на сході України, зокрема Ізюм. Але він встиг виїхати до атаки Збройних Сил України.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на високопоставленого українського чиновника та офіційних осіб США.

Лавров визнав, що до 9 травня у росії жодних перемог не вийдеЩоправда, сам глава російського мзс стверджує, що в москві ніяких гучних перемог до важливої для кремля дати нібито і не планували

За словами українського чиновника, про візит Герасимова дізналися, але не встигли «зловити» його. Коли українські сили розпочали атаку на одну позицію, яку відвідав генерал – у школі №12 у місті Ізюм у суботу ввечері – він уже поїхав до росії. Проте близько 200 солдатів, зокрема, як мінімум одного генерала, було вбито, заявив український чиновник на умовах анонімності.

Дві офіційні особи США підтвердили, що Герасимов останні пару днів перебував на сході України.

Видання зазначає, що присутність такого високопосадовця на передовій вкрай незвичайно і відбувається на тлі того, що західні військові аналітики називають «зростаючим безладом» у російських військах. Незважаючи на звуження своїх цілей в Україні, російська армія продовжує боротися із проблемами тилового забезпечення та координації між своїми військами.

Американські офіційні особи заявили, що таємний візит генерала Герасимова на Східний фронт підкреслює проблеми, з якими російські війська стикаються на Донбасі.

«Ймовірно, це означає, що справи у росіян йдуть не дуже добре», – заявив американський конгресмен Джейсон Кроу.

Нагадаємо, як повідомив радник керівника ОПУ Олексій Арестович, ЗСУ знищили два командні пункти російських окупантів біля Ізюму. Могло загинути до кількох сотень окупантів, у тому числі, як мінімум, один генерал.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: