Залужний зізнався, що виріс на російській військовій доктрині

Читать на русском

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що вивчав  військову доктрину  Генштабу ЗС росії та читав публікації Герасимова.
фото REUTERS

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив, що вивчав російську військову доктрину, а також перечитав усі публікації начальника Генштабу ЗС росії генерала Валерія Герасимова.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню The Time, яке присвятило йому обкладинку нового номера та статтю.

Путін як помічник Залужного. Колонка Леоніда ШвецяОголосивши мобілізацію, керівництво росії фактично визнало на весь світ і перед власним народом, що українська авантюра зазнає краху. Докладніше – в авторській колонці Леоніда Швеця.

За словами Залужного, він пройшов шлях від командира взводу до керівництва військами країни на Східному фронті після окупації росією Криму у 2014 році.

Водночас Залужний зберігає у своєму кабінеті зібрання творів Герасимова, який старший за нього на 17 років.

«Я виріс на російській військовій доктрині і досі вважаю, що вся військова наука знаходиться у росії. Я вчився у Герасимова. Я читав усе, що він коли-небудь писав. Він найрозумніший із людей, і мої очікування від нього були величезними», – розповів Залужний.

При цьому, зазначається у статті, Залужний виховував молодших офіцерів, заохочуючи гнучкіше приймати рішення, передаючи повноваження командирам на місцях.

На відміну від російської армії, українські сержанти – не «козли відпущення», а скоріше справжні заступники, мета яких – створення військових талантів, йдеться в матеріалі про Залужного.

Нагадаємо, Валерій Залужний заявив, що жодні заяви кремля про мобілізацію не вплинуть на готовність українців боротися за свою свободу – ЗСУ знищать усіх, хто прийде зі зброєю в Україну.

Раніше в Генштабі спрогнозували подальші військові плани росії та розповіли, де найбільша загроза.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: