Росія почала чистки у військовому керівництві, Герасимов відсторонений – Арестович

Читать на русском
У Росії де-факто усунули начальника генштабу Валерія Герасимова, змістили командувача першої танкової армії та поміняли командувача центрального військового округу, розповів Арестович.

Кремль після невдачі військової операції в Україні розпочав чистки у військовому керівництві. Зокрема, фактично усунуто голову генерального штабу збройних сил Валерія Герасимова.

Про це радник керівника ОПУ Олексій Арестович розповів в ефірі каналу «Фейгін Live».

«У нас маленькі знаки про грандіозні зміни. У росії зміщують керівництво генерального штабу – чистки, усунення та перестановки. За попередніми даними, Герасимов де-факто відсторонений, де-юре обіймає посаду ще. Наразі вирішується, давати йому час на виправлення чи не давати», – повідомив Арестович.

Між путіним та Шойгу зростає напруженість, довіра підірвана – NYTПісля початку війни в Україні між путіним та Шойгу зіпсувалися стосунки. У США вважають, що військове керівництво не надає президенту повної та правдивої інформації про війну.

Крім того, за словами Арестовича, зміщено командувача першої танкової армії росії – це ударне елітне з'єднання, на яке була основна ставка, яке воювало на півночі України та під Ізюмом у Харківській області.

«На нього кримінальну справу завели, більш того, кажуть, перекваліфікація можлива на справу про державну зраду», – наголосив він.

Також, повідомив радник, у росії поміняли заступника начальника генерального штабу та командувача центрального військового округу.

«Це означає дуже важливу річ. Що саме російське керівництво дало оцінку своїм військовим за проведення операції: «Сідайте, двійка», – наголосив Арестович.

Нагадаємо, як писало видання Washington Post, після високих втрат росії, непрофесіоналізму та недисциплінованості збройних сил, які проявилися під час війни в Україні, міністру оборони рф Сергію Шойгу може загрожувати розплата за військові невдачі.

Також стало відомо, що путін передав ГРУ відповідальність за розвідку в Україні через провали ФСБ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: