США почнуть тренувати українських військових на ЗРК Patriot наприкінці січня – CNN

Читать на русском
Орієнтовно, навчання військових ЗСУ поводженню з американськими системами Patriot займе не більше кількох місяців
ЗРК PatriotYouTube

Сполучені Штати Америки до кінця січня почнуть тренувати українських військових в зверненні з зенітно-ракетними системами Patriot. Тренування проходитимуть на американській території.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на інформацію Пентагону.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

Так, Заступник помічника міністра оборони США у справах росії, України та Євразії Лора Купер підтвердила, що навчання скоро стартує та сказала, що орієнтовно воно займе кілька місяців.

22 грудня 2022 року президент США Джозеф Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України на два мільярди доларів, куди увійшли зенітно-ракетні системи Patriot.

Командувач повітряними силами ЗСУ затвердив список військових, які будуть навчатися роботі з ППО Patriot в одній з країн НАТО.

На початку січня Німеччина вирішила передати Україні БМП Marder та батарею Patriot. Про це стало відомо після телефонних переговорів президента США Джозефа Байдена і канцлера ФРН Олафа Шольца.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: