Байден підтвердив, що США можуть передати БМП Bradley для ЗСУ – ЗМІ

Читать на русском
Бойові машини допоможуть українським військовим забезпечити збільшення наземних бойових можливостей, а у США є велика кількість цієї техніки.
фото: dw.com

Президент США Джо Байден заявив у середу, 4 січня, що розглядається можливість надання Україні бойових машин Bradley для допомоги українцям у боротьбі.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Зазначається, що на запитання, чи розглядається така можливість, Байден відповів згодою.

При цьому, за інформацією представника Білого дому на умовах анонімності, США перебувають у постійному контакті з Україною щодо забезпечення, яке їй потрібне для захисту, і розглядають можливість передання БМП Bradley.

Тривають переговори щодо поставок нових систем NASAMS, Iris-T, Crotale – МЗСУкраїна веде переговори не лише про нові батареї Patriot, а й про поставки нових систем NASAMS, Iris-T, Crotale.

Він додав, що бойові машини допоможуть українським військовим забезпечити «збільшення наземних бойових можливостей», а у США є велика кількість цієї техніки.

Відомо, що БМП Bradley надійшла на озброєння американської армії у 1981 році. Вона забезпечує транспортування підрозділів мотопіхоти на поле бою, ведення бою з машини і їхню вогневу підтримку.

Нагадаємо, що Україна чекає найближчим часом на відправку американських бойових машин піхоти Bradley, які значно підвищать боєздатність воїнів ЗСУ.

Згідно зі словами Буданова, навесні Україна планує серйозний прорив на фронті, бої будуть «спекотними».

30 грудня американський лідер Джо Байден підписав бюджет США на 2023 фінансовий рік. Він містить багатомільярдну допомогу Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: